Mänttä-Vilppulan seurakunta

Sana Sinulle

Hartauskirjoitus julkaistu to 13.9.2018 KMV-lehdessä.

Jeesus antaa elämän

Millaisen elämän Jeesus antoi sinulle tänä kesänä? Minä sain nauttia sukulaisten ja ystävien kanssa yhdessäolosta kauniina aurinkoisina päivinä. Luonto helli meitä kukkineen ja kauniine auringonlaskuineen. Tunsin useammankin kerran olevani kuin taivaan linnut - vapaa ja huoleton. Ei ollut enää painona monivuotinen uurastus opintojen parissa. Minulle kesä antoi sekä ruumiillista että henkistä iloa. Hengellisen elämän kohokohta oli, kun sain olla avustamassa ehtoollisen jakamisessa lapsenlapseni konfirmaatiokirkossa.


Jeesusko tämän kaiken kauneuden ja ilon antoi? Ensi sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus sanoo juutalaisille: "Totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Niin kuin Isä herättää kuolleet ja antaa heille elämän, niin antaa myös Poika elämän kenelle tahtoo." Emme mekään voi elää täällä maailmassa pelkästään omin avuin, tarvitsemme ympärillemme elämäämme toisia ihmisiä. Maallinen elämämme on parhaimmillaan elämää myös Jumalan kanssa, Jumalan hyvien kasvojen edessä armon varassa.


Kaikilla suomalaisillakaan ei kesä lämmöstä ja valosta huolimatta ole ollut onnellinen, kun on ollut monia menetyksiä, surua, murhetta, kipua. Jeesus antaa meille sellaisen elämän kuin Hän tahtoo. Taivaallinen hyvyys ei ole meidän omasta tahdostamme kiinni. Luottamus Jumalaan on tärkeää myös silloin, kun on vaikeita päiviä. Jeesuksellakin oli vaikeita päiviä, joihin viittaa tulevalle sunnuntaille kirkkovuodessa annettu nimi Syksyn pääsiäinen tai Pikku pääsiäinen. Golgatan kärsimysten jälkeen pääsiäisen sanoma tuo huonoinakin päivinä toivon ikuisesta elämästä ylösnousseen Jeesuksen matkassa.


"Hän, Ylösnoussut, itse on ylösnousemus,


Hän elämä on meille ja tiemme valkeus.


Ken Hänen omanansa pois täältä kutsutaan,


se elää kuoltuansa, ei kuole milloinkaan."


 

Annikki Harjumäki

Mänttä-Vilppulan seurakunta
Siirry sivun alkuun