Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu rippikoulu ilmoittautumis-lomakkeella.Palauta ilmoittautumislomakkeesi viimeistään perjantaina 17.11.2017

HEI NUORI IHMINEN!

Seurakunta kutsuu sinut rippikouluun vuonna 2018. Yksi elämäsi tärkeimmistä ajanjaksoista on kohta alkamassa. Vihkonen sisältää tärkeää tietoa Mänttä-Vilppulan seurakunnan vuonna 2018 järjestämistä rippikouluista. Mänttä-Vilppulan seurakunta järjestää tulevana vuonna viisi leiripainotteista rippikoulua. Rippikouluihin voi ilmoittautua jokainen vuonna 2003 tai aikaisemmin syntynyt nuori.

Alkujakso

Vuoden 2019 rippikoulut alkavat talvirippikoulun osalta joulukuussa 2018startti-illalla. Muut ryhmät aloittavat omilla startti-illoillaan tammikuussa 2019. Kevään mittaan tutustumme toisiimme ja seurakuntaan ja aloittelemme rippikouluopintoja.

Näiden lisäksi tutustut vapaa-ajallasi seurakunnan toimintaan. Tarkemmat tiedot, katso "Muut rippikoulutapahtumat" ja "Osallistumisohjeet" tästä vihkosesta.

Leirit

Leirijakso kestää talvirippikoulussa 8 ja kesän leirijaksoilla 9 päivää. Kesän leirijaksot pidetään seurakunnan leirikeskuksessa Kalliolassa. Talviriparin leirijakso toteutetaan Päiväkummun kurssikeskuksessa Orivedellä. Konfirmaatiot ovat leirien jälkeisinä sunnuntaina. Poikkeusena talvirippikoulun konfirmaatio on toukokuussa.


Osallistuminen ja poissaolot

Rippikoulu on tiivis paketti, kestoltaan 80 oppituntia. Kaikki tässä vihkosessa selostetut kokoontumiset ovat osa rippikoulua, eivät "ylimääräisiä" juttuja. Niinpä sinun on hilauduttava paikalle silloinkin, kun sataa räntää ja telkkarista tulee lempiohjelma. Paikalla on oltava startti-illassa, kirkkopyhissä, gospel-konsertissa, opiskelupäivissä/-viikonlopussa ja leirillä.

Itsekseen käytävät tutustumiskäynnit voit aloittaa keräämään saman tien. Ainoastaan jumalanpalveluksia saat kerätä vasta ryhmäsi oman kirkkopyhän jälkeen.

Jos et pääse ryhmäsi yhteiseen kokoontumiseen esim. sairastumisen vuoksi, ilmoita siitä ja paikkaa käyntisi ryhmäsi työntekijän kanssa sovittavalla tavalla.

Konfirmaatiot

Konfirmaatiot toimitetaan Mäntän tai Vilppulan kirkossa, pääsääntöisesti leirin jälkeisen sunnuntain jumalanpalveluksessa. Konfirmaatiomessut alkavat klo 10. Toivomme, että jokaisen konfirmoitavan kummeista yksi tulee avustamaan oman kummilapsensa siunaamisessa.

Mitä rippikoulut maksavat?

Rippileirien osalta seurakunta perii oman seurakunnan väeltä leirimaksun, joka on vuonna 2019

136,00€. . Muista seurakunnista tuleville nuorille rippikoulumaksu on 185,40€. Maksuun sisältyvät majoitus, ruoka, opetus, oppikirja ja Raamattu. Samoin leiriläisten kyyti leiriltä sekä mahdolliset retket leirin aikana sisältyvät hintaan.

Rippikoulu muualla?

Jos käyt rippikoulusi muualla kuin Mänttä-Vilppulan seurakunnassa (esim. jokin harraste-/urheiluripari, järjestö-ripari), niin tiedota siitä meille ilmoittautumislomakkeessa olevan kohdan avulla. Tämä siksi, että kotiseurakunnalla on tiettyjä velvoitteita yhteydenpitoon sekä riparia järjestävän tahon että rippikoululaisen kanssa.

Tiedot mille leirille olet päässyt

Tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, saat postitse kotiin marras- joulukuun vaihteessa.

päivitetty 18.12.2018


Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu