Rippikoulu

päivitetty 5.11.2018

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

MITÄ
Rippikoulu perustuu Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt. 28: 18-20)

MIKSI
Sinut on mahdollisesti kastettu pienenä tai vähän vanhempana seurakunnan jäseneksi. Rippikoulu on kasteopetusta, joka huipentuu konfirmaatioon. Rippikoulussa opit erilaisia asioita elämästä, rukouksesta ja uskosta. Konfirmaation jälkeen voit toimia kummina, äänestää seurakunnan vaaleissa ja mahdollisuuden mennä naimiiin kirkossa.


MILLOIN
Mänttä-Vilppulan seurakunnassa järjestetään aikuis- ja leiririppikouluja. Aikuisrippikoulusta voi kysyä lisää kirkkoherralta Markku Viitalalta

Mänttä-Vilppulan seurakunta järjestää tulevana vuonna neljä leiripainotteista rippikoulua. Rippikouluihin voi ilmoittautua jokainen vuonna 2002 tai aikaisemmin syntynyt Mänttä-Vilppulainen nuori.

Mitä rippikoulut maksavat?
Rippileirien osalta seurakunta perii oman seurakunnan väeltä leirimaksun, joka on vuonna 2018 136€. Muista seurakunnista tuleville nuorille rippikoulumaksu on 185,40€. Maksuun sisältyvät majoitus, ruoka, opetus, oppikirja ja Raamattu. Samoin leiriläisten kyyti leiriltä sekä mahdolliset retket leirin aikana sisältyvät hintaan.


Lämpimästi tervetuloa rippikouluun!

t: Mänttä-Vilppula seurakunta/ rippikoulutiimi
Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu