Isoskoulutus

ISOSKOULUTUS

Isosokoulutus antaa valmiudet työskennellä lasten- ja rippikoululeireillä isosena. Koulutuksen alkaa aina syksyllä ja päättyy keväällä. Koulutusta Mäntässä ja Vilppulassa.


SYKSYN 2017 ISOSKOULUTUKSET

Peruskurssi: kokoontumiset noin
joka toinen perjantai Mänttä/Vilppula + leiri lokakuussa

Jatkokurssi: kokoontumiset noin
kerran kuussa perjantaisin Mänttä/Vilppula


Isoset luovat henkeä ja kantavat vastuut.

Isosryhmä raamattupiirissä Isonen on vastuunkantaja, yhteishengenluoja ja tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on vastaanottaja ja antaja.

Miksi isoseksi? Omakin seurakuntasi on osa yli 2000-vuotista elävää kirkkoa. Isostoiminnan kautta siihen pääsee tutustumaan perusteellisemmin. Suomessa isoskoulutukseen osallistuu vuosittain noin 27 000 nuorta. Jos omasta seurakunnasta ei löydy isostoimintaa, kannattaa kysyä naapuriseurakunnasta.

Isostoimintaan kuuluu isoskoulutus, joka järjestetään yleensä yksi, kaksi- ja kolmivuotisena. Isostoiminnassa paneudutaan paitsi Raamattuun myös kaikenlaisiin muihin elämää koskeviin kysymyksiin. Toiminta antaa osallistujalle eväitä niin kristittynä kuin yhteiskunnan, perheen ja kaveripiirin jäsenenäkin.

Isoskoulutusta voi hyödyntää muuallakin:

Isostoiminnan myötä isonen pääsee myös tavalla tai toisella jakamaan sitä, mitä on itse saanut ja oppinut. Perinteisesti tämä tapahtuu ripareilla, mutta nykyään isoskoulutuksesta "valmistutaan" myös erilaisten seurakunnan kerhojen ja leirien ohjaajien tai esimerkiksi pyhäkoulujen vetäjiksi. Ja onhan isosen taidoista aina hyötyä muuallakin kuin seurakunnissa.

Isostoiminnan ei myöskään välttämättä tarvitse johtaa isosena olemiseen tai esimerkiksi kerhon ohjaamiseen. Isostoimintaan on tervetullut mukaan sekin, joka vain haluaa tulla seurakuntaan ja saada Raamattu- ja elämäntaito-opetusta.

Myös isostoiminnassa opittujen taitojen käyttöönottaminen - leireillä tai kerhoissa - on tilaisuus oppimiseen. Isosen ei tarvitse tietää kaikkea tai jaksaa mitä vaan. Ohjausta saa aina, eikä isosen vastuu ole suurempi kuin mitä hän jaksaa kantaa.

Samalla kun isonen on tukemassa leireillä riparilaisten kasvua ja pohdintaa, hänellä on mahdollisuus kokea itse ripari uudelleen. Se tarkoittaa paitsi kaikkea hauskaa myös aikaa ja paikkaa pohdiskella itse asioita. Oma usko voi syventyä ja itseään voi oppia tuntemaan paremmin.

Tule sinäkin mukaan isostoimintaan!

t: Matti, Vihtori ja Jaana

päivitetty 17.1.2018

Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu