Mäntän seurakuntatalo

Kirkkokatu 6, 35800 Mänttä

 

Mäntän seurakunnalla oli 50-luvulle saakka ainoa kokoontumistila kirkon sivulaivassa oleva seurakuntasali, joka erotettiin liukuovella varsinaisesta kirkkosalista. Seurakuntatalon rakentamista alettiin suunnitella vuonna 1953, jolloin kirkkoherra esitti kirkkovaltuustolle sen rakentamista.

Rakentamiselle oli kuitenkin esteenä rahan puute. Vuonna 1956 pidetyssä piispantarkastuksessa vauhditettiin hanketta, kun G.A. Serlachius Oy ilmoitti lahjoittavansa rakennusta varten tontin sillä ehdolla, että rakennus valmistuu vuoden 1958 aikana. Rahoitus järjestettiin myymällä vanha pappila ja kanttorin virka-asunto ja ottamalla lainaa. Talon suunnitteli arkkitehti Heimo Kautonen. Rakennukseen tuli kymmenen asuntoa, seurakuntasali, takkahuone ja partiokolo, joka oli väestönsuojassa. Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului myös siipiosa, jossa olisi ollut isompi seurakuntasali ja kerhohuoneita. Siitä osasta luovuttiin rahanpuutteen takia. Rakennus valmistui vuonna 1958 ja sen vihki käyttöön piispa Eero Lehtinen. Talon laajennusta suunniteltiin 1970-luvun alussa ja arkkitehti Heimo Kautoselta pyydettiin tarkistusta alkuperäisiin siipiosan suunnitelmiin. Laajennusosaan tuli iso seurakuntasali, keittiö ja neljä kerhohuonetta. Laajennus valmistui 1973. Tiloja on myöhemmin muuteltu ja asunnot on otettu toimisto ja toimitila käyttöön.

Seurakuntasali:

- perhejuhlien, konserttien ja luentojen pitopaikka
- pöytäpaikat 30 - 100 tai istuinpaikat 120 henkilölle
- mahdollisuus ulkopuolisen pitopalvelun käyttöön
- astiat ja viileäkaappi käytettävissä
- varaus kirkkoherranvirastosta 040 804 9580, josta myös avainten nouto viraston aukioloaikana
- hintaesimerkki: oman srk:n yksityishenkilöt vuokraushinta vuonna 2016 järjestäessään tilaisuuksia; pikkusalissa 65,35 € sis alv, yhdistykset ja muuhun seurakuntaan kuuluvat yksityishenkilöt 114,82 € sis alv ja isossa salissa 164,92 € sis alv, yhdistykset ja muuhun seurakuntaan kuuluvat yksityishenkilöt 212,66 € sis alv.

Järjestöille ja yhdistyksille voidaan tiloja vuokrata kokouskäyttöön 36 €/3 h.

Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu