Hautaan siunaaminen

Kuva: IronMedia

Läheisesi kuoltua ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Kirkkoherranvirastosta saat opastusta ja pääset alkuun hautajaisten järjestämisessä. Siellä voit kiireettömästi keskustella käytännön asioista. Voit varata hautapaikan, hautausajan, muistotilaisuuden paikan. Voit sopia sanomakellojen soitosta ja halutessasi jo samalla matkalla jäädä Mäntän kirkkoon kuuntelemaan kelloja. Vilppulan ja Pohjaslahden osalta sanomakelloja soitetaan toistaiseksi siunauspäivänä.

Muistotilaisuutta varten seurakunnalla on käytössä Mäntän seurakuntatalossa iso sali, johon mahtuu noin 100 henkeä ja pieni sali, jossa suunnilleen 40 vierasta voi hyvin asettua viettämään juhlaa. Tammirannan seurakuntakodissa on tilaa 50 henkilölle. Tilat varataan ja vuokrataan kirkkoherranvirastosta.
Mäntän seurakuntatalossa ja Tammirannan seurakuntakodissa muistotilaisuuksien järjestelyyn omaiset tilaavat ulkopuolisen pitopalveluyrittäjän tai järjestävät kahvituksen itse. Vilppulassa seurakuntakodin saliin mahtuu noin 40 henkeä. Myös Kolhon ja Pohjaslahden kirkkojen yhteydessä on seurakuntasalit noin 50 hengelle. Tiloissa voi järjestää omatoimisesti tilaisuuksia tai ostaa ne pitopalveluyrittäjiltä.

Ennen siunaamista pappi ottaa yhteyttä omaisiin ja sopii keskusteluajan. On luontevaa, jos toimituskeskustelu voidaan käydä vainajan kotona. Yhtä hyvin paikaksi on mahdollista sopia vainajan läheisten koti tai myös papin työhuone kirkkoherranvirastolla. Omaiset voivat esittää toivomuksiaan virsien ja muun musiikin suhteen. Keskustelussa käydään läpi hautaan siunaamisen kaava ja sovitaan muistotilaisuudesta.

Hautaan siunaamisen perusmalli:
* urkumusiikki
* kukkatervehdykset
* virsi
* siunaustoimitus, jonka sisällä on yksi virsi tai muuta musiikkia
* päätösvirsi

Voit halutessasi tutustua myös käytössä olevaan hautaan siunaamisen kaavaan.

Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu