Jumalanpalvelukset

Kuva: IronMedia

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus.

Kirkon kellot kutsuvat paikkakunnan asukkaita arjesta lepohetkeen. Mäntän kirkon suurimpaan kelloon on kaiverrettu tervetulotoivotukseksi raamatunkohta: "Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon." Kutsu on tarkoitettu myös sinulle tulla hiljentymään ja lataamaan akkujasi kaikessa rauhassa Jumalan kasvojen edessä mihin tahansa seurakuntamme kirkkoon. Jumalanpalveluksesta lähetetään taas palvelemaan uusin voimin arjen tehtävissä.

Jumalanpalvelus toimitetaan sunnuntaisin pääsääntöisesti klo 10 Mäntän ja Vilppulan kirkossa. Kolhon ja Pohjaslahden kirkossa on jumalanpalvelus keskimäärin kerran kuussa, yleensä klo 13.

Pääosa jumalanpalveluksista on messuja, toisin sanoen niihin kuuluu Pyhän Ehtoollisen viettäminen. Poikkeuksellisesti on joskus sanajumalanpalvelus. Suurina juhla-aikoina järjestetään lisäksi ilta- ja yökirkkoja. Vuoden mittaan muutamia jumalanpalveluksia pidetään Mäntän hautausmaan kappelilla, Vuorenkirkossa Mäntänvuoressa, Pohjaslahden riihikappelilla ja muualla luonnon keskellä.

Jumalanpalvelus on seurakuntaperheen yhteinen juhla, kaikenikäisten kokoontuminen. Lapsen ääni jumalanpalveluksessa tuo elämänmakua. Silti muutamia kertoja vuodessa on erityisiä perhekirkkoja, joiden sisältö ja kesto suunnitellaan lapsiperheitä ajatellen. Perheen kirkkomatkat antavat yhteisen kokemuksen taivaan Isän lähellä viipymisestä.

Lapsiperheet ovat tervetulleita messuun. Mäntän kirkon eteisessä on Nooan arkki täynnä erilaisia pehmoleluja ja kirjoja, Vilppulan kirkossa vastaavat löydät kirkon takaosan kaapista. Niitä voi ottaa mukaan kirkon penkkiin ja palauttaa messun jälkeen takaisin omalle paikalleen. Jos lapsi alkaa väsyä istumiseen, silloin voi Mäntän kirkossa välillä käydä levähtämässä tai vaikkapa vaihtamassa vaipan lasten huoneessa. Se on kirkossa etuoikealla olevan oven takana (sisäänkäynti oikeanpuoleisesta matalasta sivuosasta).

Tavoitteenamme on, että jokainen kirkkovieras voisi löytää pyhäköstämme tilaa itselleen. Jumalanpalvelukseen tullessasi voit ottaa kirkon takaosasta virsikirjan. Ehtoollisella on Mäntän kirkossa käytössä alkoholiton viini, muissa kirkoissa alkoholipitoinen. Tarjolla on myös gluteenitonta ehtoollisleipää, jota voi pyytää leipää jakavalta papilta. Ehtoollispöytään ovat tervetulleita kaikenikäiset sylivauvasta alkaen. Lapset siunataan aikuisten nauttiessa ehtoollisen.

Tervetuloa yhteiseen messuun!

Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu