Sana Sinulle

Hartauskirjoitus julkaistu to 10.1.2019 KMV-lehdessä.

Matkalla kohti valoisaa arkea!

Vuosi on vaihtunut ja joulunaika loppumassa. Katseemme kääntyy kohti sydäntalven kaunista luontoa. Kevään ja valon odotus herää ajatuksiin. Takana on kymmenen vuotta yhteistä Mänttä-Vilppulan seurakunnan elämää, oppimista ja ihmetystä. Matkaamme yhdessä kohti uutta kymmenlukua uudistuen vanhaa työtä kunnioittaen.


Viime sunnuntaina vietimme loppiaista. Idän tietäjät tulivat osoittamaan kunnioitusta juuri syntyneelle juutalaisten kuninkaalle. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia ja näin osoittivat että Kristus on valona meille kaikille kansoille maailmassa. Samalla tietäjät osoittavat meille tehtävämme viedä kaikille kansoille sanaa Kristuksesta. Tehtävä ei ole vain kirkon työntekijöillä vaan jokaisella kirkon jäsenellä ja jokaisella joka on kokenut omassa elämässään Jumalan puhuttelun jossain muodossa. Oletko joskus tuntenut Pyhän Hengen kuiskauksen elämässäsi? Kerro se eteenpäin ja ole Kristuksen lähettiläs.


Vuoden alussa aloittaa myös seurakunnan uudet luottamushenkilöt. Uudet henkilöt valittiin syksyllä ja nyt tammikuussa alkaa aherrus. Seurakunta tarvitsee osaajia, niitä jotka haluavat olla mukana niin lähetystehtävässä kuin myös antamassa osaamistaan sen tehtävän eteenpäin viemisessä. Kaukana ovat ne ajat, jolloin luottamushenkilöt olivat vain rahakirstunpäällä istuvia päättäjiä. Näen, että nykyaikaisessa kirkossa jokainen luottamushenkilö antaa kasvonsa seurakunnalle ja seurakunta näyttää juuri sellaiselta kun sen kasvot ovat. Yhdessä työntekijöiden kanssa seurakunta elää todeksi tuota lähestytettävä joka sille on annettu ensimmäisenä loppiaisena.


Haluan osoittaa suurkiitokseni edellisille luottamushenkilöille heidän vaativasta tehtävästään käyttää aikaa ja osaamistaan seurakuntamme hyväksi. Tehtävänne seurakunnassa ei ole loppunut vaikka tehtävä luottamushenkilönä olisi.


Ja jokaista seurakunnan jäsentä haluan rohkaista olemaan aktiivinen ja keskustelemaan seurakunnan asioista luottamushenkilöiden ja työntekijöiden kanssa, jotta osaamme luotsata seurakuntaa haluttuun suuntaan. Itse olen uutena viransijaisena luotsaamassa seurakuntaa nöyränä ja innokkaana.


Siunattua loppiaisen aikaa teille kaikille


Saila Munukka

vs. kirkkoherra

Mänttä-Vilppulan seurakunta


Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu