Sana Sinulle

Hartauskirjoitus julkaistu to 15.3.2018 KMV-lehdessä.


Marialle

"Neitsyt Maaria emonen, rakas äiti armollinen" Näin esivanhempamme sinua puhuttelivat. Sinua kutsutaan myös Jumalansynnyttäjäksi ja taivaan kuningattareksi. Olit tavallinen köyhä, nuori nainen, kun Jumala kutsui sinut Vapahtajamme Jeesuksen äidiksi. Et silloin arvannut, että vielä kaksituhatta vuotta myöhemmin kristikunta juhlii sinun päivääsi, Marian ilmestyspäivää. Ensi sunnuntaina kirkoissa luetaan sinun virtesi, jonka lauloit sukulaisellesi Elisabetille: "Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa…" Et tuolloin tiennyt, mitä kaikkea saat kokea, mutta luotit Jumalan huolenpitoon.

 

Mitä ajattelit silloin, kun jouduitte pienen lapsen kanssa pakenemaan poliittista vainoa Afrikan puolelle Egyptiin? Tunsitteko olevanne turvassa siellä? Miten teidät otettiin vastaan? Löysikö Joosef heti töitä elättääkseen perheensä? Millaista oli olla vieraalla maalla, kuulla vierasta kieltä, joka kirjoitettiinkin eri tavalla? Vieraat tavat, vieras uskonto… Pieni Jeesus auttoi teitä: hän leikki huolettomana ja iloisena niin kuin pakolaislapset täälläkin tuovat iloa ja toivoa perheiden elämään. Toki hetkittäin vanhempien suru ja huoli synkentää heidän mieltään. Innosta tuikkiviin silmiin tulee syvä suru. Otitko silloin lapsen syliin ja lohdutit häntä, opetit kiittämään ja rukoilemaan?

 

Kauppiaskaravaaneilta kyselitte oman maanne tilaa: Vieläkö tyranni on vallassa vai ovatko olot turvalliset? Sitten muutaman vuoden kuluttua hän, joka uhkasi lapsesi henkeä, kuoli ja saatoitte palata kotimaahan. Toteutui se, mistä kiitosvirressäsi lauloit: " Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois."

 

Hilkka Granroth

Mänttä-Vilppulan seurakunta


Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu